Aktuális

Kilátót nyitnak a Széll Kálmán téren

Megújul Magyarország első irodaháza a Széll Kálmán téren. A tornya pedig kilátóként üzemel majd.

Megújul a posta egykori székháza, azaz   Buda Palota a Széll Kálmán téren. A tervek szerint modern irodaház lesz belőle 2018 végére, 25 millió eurós beruházással. Az épület egy hónappal ezelőtt került a Pallas Athéné Alapítványok tulajdonába, céljuk az alapítványi vagyon magasabb hozam melletti befektetése.

A befektetéssel Budapest új turisztikai attrakcióval is gazdagodik, mert a felújítást követően a Buda Palota tornyát megnyitják a nagyközönségnek, ahonnan a Budai Várra, a Vérmezőre és a Hűvösvölgy felé is páratlan kilátás nyílik. A toronyba a Várfok utca felől lehet majd bejutni – írja a hirado.hu.

 A beruházás során visszaállítják a XX. század egyik legkiemelkedőbb, szecessziós jegyeket viselő és Sándy Gyula építészmérnök tervei alapján 1924-ben felépült palota eredeti állapotát, amely Magyarország első irodaháza volt. A nyolcemeletes irodaházban működik az ország első páternosztere, ezt is eredeti állapotának megfelelően újítják majd fel. Az épület többfunkciós lesz, az alsó szinteken kereskedelmi egységeket, a felsőkön irodákat alakítanak ki, és háromszintes mélygarázst is építenek hozzá. Az épület udvarán álló kéményt lebontják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top