Aktuális

Idén ők a techvilág leggazdagabb emberei

A Forbes idén is közzétette a leggazdagabb techmilliárdosok listáját. Az első helyeken kevés a meglepetés, nő pedig egyáltalán nincs a top 10-ben.

Az élen Bill Gates a Microsoft egykori első embere áll 78 milliárd dollárral. Őt Jeff Bezos, az Amazon alapítója követi, Mark Zuckerberg, a Facebook-alapító pedig úgy a harmadik, hogy vagyona 99 százalékát jótékony célokra ajánlotta fel.

Infographic: 2016's Tech Billionaires | Statista
You will find more statistics at Statista

 

A listán újonc az Alibaba elnöke, a kínai Jack Ma, illetve a kínai online világot uraló Tencent első embere, Ma Huateng, akinek vagyona a Forbes szeirnt 20 milliárd dollárra rúg.

A lista további szereplői, az Oracle egyik alapítója, Larry Ellison, Larry Page és Sergey Brin Google-vezérek, Michael Dell, a nevét viselő IT-cég első embere és Steve Ballmer, a Microsoft temperamentumos egykori vezetője, a Los Angeles Clippers NBA-csapat tulajdonosa évek óta stabil tagjai a tíz leggazdagabb klubjának.

További cikkek szupergazdagokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top