Aktuális

17 percig vesztegelt a mentőhelikopter az életveszélyes sérülttel

A mentőhelikopter hiába érkezett meg időben, a kórházak nem akarták fogadni az életveszélyes állapotban lévő sérültet...

Súlyos baleset történt. Egy autó egy teherautó pótkocsija alá szorult, és összeroncsolódott hétfő délután Felcsút mellett. A három utashoz csak a tető levágásával fértek hozzá. Egy férfi a helyszínen meghalt, egy nő súlyosan megsérült, egy fiatal férfi pedig életveszélyes állapotban volt. A mentőhelikopter késlekedés nélkül megérkezett, de sem a Fejér megyei, sem a budapesti János Kórház nem fogadta a sérültet: a légi mentőknek tizenhét percen át kellett telefonálgatniuk, végül a Honvédkórház igent mondott a segélykérésre, és a helikopter felszállhatott – írja a Blikk.

Hogy miért nem fogadták a kórházak a sérültet?

  • A Szent János Kórház szóvivője, Nicky Emőke azt közölte, hogy a traumatológián éppen egy súlyos mellkas- és koponyasérültet láttak el.
  • Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatója, Csernavölgyi István szerint a súlyos sérült ellátását vállalták. Arra a kérdésre, hogy az életveszélyes sebesültet, akihez a helikoptert riasztották, fogadták-e, nem érkezett válasz. A területileg illetékes kórház javasolta, hogy a mentőhelikopter lehetőség szerint másik kórházba vigye az életveszélyesen sérült férfit. 
  • A János Kórház leszállóhelye a pillanatnyi időjárási körülmények miatt nem jött számításba.

A férfit jelenleg a Honvéd Kórház intenzív osztályán ápolják, az állapota stabil.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top