Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Eltévedt az erdőben ez a cseh nő – 1 hónapig szenvedett

Barátjával túrázni indultak egy hóborította új-zélandi szigeten. A fiú meghalt, a lánynak egy hónapot kellett kibírnia.

Szerdán találtak rá a hatóságok arra a cseh lányra, aki barátjával együtt négy hete indult – egy eredetileg háromnapos – túrára Új-Zéland egy hóborította szigetén.

Olaf Jensen rendőrfelügyelő elmondta, hogy a fiatal pár eltévedt, mivel a turistajelzéseket betemette a hó. A páros rendesen fel volt szerelkezve egy túrához, de nem azokhoz a környezeti feltételekhez, amelyekkel szembesültek.

Eltévedésük második napján a férfi leesett egy meredek lejtőn és meghalt. A nő a következő három éjszakát a fagyban töltötte, majd rátalált az erdőfelügyelet egyik kunyhójára és betört oda. A testhőmérséklete ekkor már alacsony volt, némi fagyást és kisebb sérüléseket is szenvedett.

A kunyhónál talált tűzifát, és a vadőrök feltehetőleg némi élelmiszert is hátrahagytak. A nő valószínűleg egy közeli másik kunyhóba is betört, hogy élelmet szerezzen.

“A tapasztalatai alapján és a lavinaveszély miatt a nő úgy ítélte meg, hogy az lesz a legjobb, ha a kunyhóban marad, ami valóban a legjobb döntés volt” – mondta Jensen, hozzátéve, hogy a nő egy nagy “H” betűt rajzolt a hóba, hogy jelezze, segítségre van szüksége, ám a szélsőséges körülmények miatt járhatatlanná vált útvonalat elkerülték a túrázók.

 A rendőrfelügyelő szerint a cseh konzulátus csak szerdán jelentette a pár eltűnését. A rendőrség megtalálta a turisták autóját a túraútvonal elején és helikoptert küldött a felkutatásukra.

A rendőrség csütörtök délután kezd kutatni a férfi holtteste után.

Címlap

top