Aktuális

Földi pokollá válik jövő héttől Észak-Pest közlekedése

Ha te is erre autózol nap mint nap, akkor készülj fel rá, hogy az elkövetkezendő hónapokban sokat fogsz dugóban ülni.

2016. szeptember 15-én kezdődik el a XIII. kerület, Róbert Károly körút felújítása az Árpád híd és a Vágány utcai felüljáró közötti szakaszon közölte a BKK.

Az átkelőhelyeket akadálymentessé alakítják át, megújul a közvilágítás, emellett kamerarendszert építenek ki. A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton burkolatra cserélik, míg a buszmegállók erősített aszfaltburkolatot kapnak. Szükség esetén közműmunkákat is végeznek majd.

A felújítással egy időben zöld sávval elválasztott kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán a Papp Károly utcától a felújítással érintett szakaszon.

A felújítás ideje alatt irányonként két sáv lesz járható. A villamossal közlekedők jobban járnak, mint az autósok, ugyanis néhány hétvége kivételével amikor a Lehel úti csomópontban a villamospályát is felújítják a villamosforgalom zavartalan lesz.

A Népfürdő utcai és az Esztergomi úti közúti hidak felújítása pályánként három terelési ütemben valósul meg. Megújul a hidak útburkolata, szigetelése, valamint víztelenítési rendszert alakítanak ki. A hidakra új hídkorlát kerül, felújítják a lépcsőket, lépcsőkorlátokat és kettős közúti vezetőkorlátot is építenek. A híd alatt felújítják a közvilágítást.

A munkálatok várhatóan 2017 nyaráig tartanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top