Aktuális

Mégsem kerül szabadlábra Bene László, a skálás gyilkos

Márciusban röppent fel a hír, hogy feltételesen szabadlábra kerülhet Bene László, a húsz évvel ezelőtti budai Skálánál történt pénzszállítórablás és gyilkosság egyik elkövetője.

Márciusban döntött úgy a korábban eljáró büntetés-végrehajtási bíró, hogy Bene Lászlót az életfogytig tartó fegyházbüntetésből nem jogerősen feltételes szabadságra bocsátja. Az egész ország felkapta a fejét, hogy a húsz évvel ezelőtti budai Skálánál elkövetett pénzszállítórablás és gyilkosság elkövetője újra szabadlábra kerülhet. Az életfogytiglani büntetésüket töltő rabokat minden évben értékelik, és büntetés-végrehajtási bíróság dönt a büntetésük esetleges enyhítésről.

Bene László huszonkét éve van börtönben, társa Donászi Aladár öngyilkos lett
Bene László huszonkét éve van börtönben, társa, Donászi Aladár húsz éve öngyilkos lett

Bene László nem kerül szabadlábra

A másodfokon eljáró bíróság a korábbi büntetés-végrehajtási bírói döntést megsemmisítette. A megismételt elsőfokú eljáráson a bíróság mérlegelte az elítélt meghallgatásán előadottakat, a büntetés-végrehajtási intézetnek a feltételes szabadságra bocsátást nem javasló előterjesztését, valamint a komplex, igazságügyi pszichológus bevonásával készült szakértői véleményt is, miszerint még fennáll a bűnismétlés veszélye. 

A büntetés-végrehajtási törvény előírásainak megfelelően a bíróság rendelkezett arról, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét 2017-ben újra megvizsgálja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top