Aktuális

Két magyar akart csatlakozni az ISIS-hez

A gyakorikerdesek.hu-n beszélte meg egymással két magyar férfi, hogyan tudnának csatlakozni az ISIS-hez. A rendőrség résen volt, és előzetesbe küldte a két terroristatanoncot.

Terrorcselekmény előkészületének gyanújával került előzetes letartóztatásba két férfi, mert csatlakozni akartak az ISIS-hez. A bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölte ki az előzetes letöltésének helyszínéül. 

Még 2014 és 2015 között beszélték meg a vádlottak a gyakorikerdesek.hu-n egymással, hogyan tudnának csatlakozni az ISIS nevű terrorszervezethez. Egyikül tavaly januárban el is utazott Isztambulba, ám a török hatóságok letartóztatták, és visszatoloncolták Budapestre. Idén a Facebook-oldalakon kommentekben az egyik gyanúsított terrorcselekmény végrehajtásával fenyegetőzött, illetve felkínálta segítségét olyanoknak, akik szintén csatlakozni szerettek volna a terrorszervezethez. 

Bár az előzetes letartóztatásról szóló bírói döntés még nem jogerős, előzetesen végrehajtható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top