Aktuális

Kompot nyitottak a magyar híd mellett

Ma adták át az Esztergom és Párkány közt közlekedő teherkompot, ami egy irányba akár huszonöt kamiont is átvisz a Dunán.

Jelentős változást hoz majd a környék közlekedésében, hogy ezentúl teherkomppal is át lehet kelni a Dunán Esztergom és Párkány között. Az Esztergomtól mintegy másfél kilométerre nyugatra megépült átkelőn negyed óra alatt jutnak át a túlpartra a kamionok, a komp akár napi kétszáz kamiont is szállíthat.

Esztergom, 2016. szeptember 9. Kamionok a kompon az Esztergom és Párkány közötti teherkomp átadásán az esztergomi teherkomp kikötőben 2016. szeptember 9-én. Az 1,1 milliárd forintos beruházással megsz
Kamionok a kompon az Esztergom és Párkány közötti teherkomp átadásán az esztergomi teherkompkikötőben 2016. szeptember 9-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Egyszerre két komp jár majd, az Árpád és a Han Kardam nevű hajók terhelhetősége 1500 tonna, rakfelületük 1800 négyzetméter, szállítási kapacitásuk 25 darab 40 tonnás kamion.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top