Aktuális

Szerdán ne akarj ügyeket intézni

Ez a szerda nem az önkormányzati ügyintézés napja lesz, ugyanis 168 önkormányzat csatlakozott eddig az egész napos munkabeszüntetéshez. Fizetésemelést szeretnének.

Már 168 önkormányzat csatlakozott ahhoz a sztrájkfelhíváshoz, ami a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete hirdetett szerdára a köztisztviselők nyolc éve nem változó fizetése miatt. 

A júniusban tartott kétórás figyelmeztető sztrájk nem érte el a várt eredmény, így most lényegesen több önkormányzat jelezte, hogy beáll a sztrájkolók mögé. Akkor száz helyszínen, de a szigorú szabályok miatt csak mintegy 4500-an sztrájkoltak, ám hétezren jelezték a csatlakozást. 

Júniusban harmincszázalékos béremelést szerettek volna elérni a közszolgák, a kitűzött cél most sem változott. Jelenleg úgy tűnik, 168 településen biztosan sztrájkba lépnek az önkormányzati dolgozók írja a Magyar Nemzet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top