Aktuális

Esélyegyenlőség – vakbarát filmvetítések Budapesten

Az őszi évad filmjeit vakbarát módon, audionarrációval vetíti az Életrevalók Filmklubja. Az első ilyen film a Kontroll lesz, amit szeptember 16-án adnak a Budapesti Művelődési Központban.

Mostantól a vakok és látássérültek is akadály nélkül mozizhatnak, köszönhetően a Budapesti Művelődési Központ Életrevalók Filmklubja és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködésének. A Budapesti Művelődési Központban, az Életrevalók Filmlkubja őszi évadán a filmeket audionarrációval együtt vetítik, a látássérültek rövid, tömör, érhető módon kapnak leírást a vizuális történésekről egy speciális eszköz segítségével. A narrációt a Tandem-csoport – A fogyatékossággal élőkkel az akadálymentes kultúráért munkacsoportja készítette.

Az első film, amit audionarrációval vetítenek Antal Nimród Kontroll című thrillerje lesz, Csányi Sándorral, Balla Eszterrel, Pindroch Csabával a főszerepben. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, mert a látássérültek számára az auidonarrációt biztosító eszközök korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Az Életrevalók Flilmlkubja az alábbi filmeket vetíti még audionarrációval az őszi évadban:

  • Dögkeselyű – 1982
  • Argo – 2004
  • A nyomozó– 2008
  • A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt – 2013
  • Vadászat – 2012

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top