Aktuális

Prima Primissima – hatalmas támogatás tehetséges embereknek

Ebben az évben is átadják majd a Prima Primissima díjakat, a jelöltek ma mutatkoztak be egy sajtótájékoztatón. Összesen tíz kategóriában, harminc díjat adnak majd át mintegy kétszázötvenmillió forint értékben.

Immár tizennégy éve annak, hogy Demján Sándor megalapította a Prima Primissima díjat, amit a kiemelkedő tehetséggel, rendkívüli teljesítménnyel rendelkező emberek kaphatnak. A Prima Primissima díj mellett megyei Primákat és Junior díjakat is átadnak. Idén százharminc darabot osztanak ki ezekből, összesen 150 millió forint pénzdíjjal együtt.

A sajtótájékoztatón dr. Csányi Sándor, az alapítvány kuratóriumának elnöke emlékeztetett rá, hogy a fiatal, jövőbeli reménységeket kitüntető Junior Prima díj 7-8 évvel ezelőtti díjazottai közül idén olimpiai bajnok lett Hosszú Katinka, Szilágyi Áron, Szilágyi Gabriella, Kozák Danuta és Csipes Tamara. Rajtuk kívül is számos nagy bajnok viseli korábbról a Junior Prima címet, mint például Berki Krisztián, Vajda Attila, a vízilabdázó Varga testvérek, Gyurta Dániel vagy Dzsudzsák Balázs.

Prima Primissima - Hatalmas támogatás tehetséges embereknek

A díjak struktúrája nem változik, továbbra is tíz kategóriában hirdetnek kiválóságokat. Ezek a kategóriák: magyar irodalom, magyar színház- és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar sport, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet. A Primák fejenként 5 millió forint jutalomban részesülnek, a Junior prímák 2-2 millió forintot kapnak, a megyei Primák pedig egy-egy milliót.

Minden kategóriában három díjazott kap helyet, az alapítvány Kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége pedig titkos szavazással közülük választja ki a Primissimákat, minden területről egyet. Emellett idén is SMS-szavazással dől el, ki lesz a közönségdíjas. Szavazni szeptember vége és december eleje között lehet. A Primissimák és a Közönségdíjas 15 millió forinttal lesznek gazdagabbak.

A 2016-os év jelöltjeinek tételes listáját itt találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top