Aktuális

Tolvajok garázdálkodnak, és kutyavécéket fosztogatnak Győrben

Győrben újkeletű probléma ütötte fel a fejét. A közelmúltban kihelyezett öt kutyavécé zacskói pillanatok alatt elfogytak. Úgy tűnik, tolvajok garázdálkodnak a városban, akik kifejezetten a kutyaürülék-zacskókra hajtanak. Máris föltettük a kérdést: mégis mit csinálnak vele? Tippünk is akadt rá.

Az országban egyedülálló kezdeményezésként öt kutyavécét helyeztek ki Győr egyik lakótelepén a kutyások legnagyobb örömére, és úgy tűnik, bánatára. Ugyanis meglepő módon a zacskók villámgyorsan kifogynak a dobozokból.

“Egy adyvárosi kutya se képes maga után takarítani” – ez a felirat szerepel a kutyavécéken. A kezdeményezéssel azt szeretnék a városban elérni, hogy a gondos gazdik felszedjék, eltakarítsák kutyáik ürülékeit, azok ne csúfítsák, szagosítsák a környezetet.

A győri kutyások többsége üdvözli az ötletet, de mint az a Kossuth Rádió műsorában elhangzott, akadnak, akiknek elsősorban nem a környezetkímélő ebtartás juthatott eszébe a kutyavécékről.  Erre utal, hogy egyesek tízesével, húszasával vitték az állati ürüléknek kitett nejlonzacskókat, így rövid idő múlva már nem maradt egy sem. Minderre Budapesten is akadt példa. Hogy a potyázók mire használják a megszerzett tasakokat, az fogós kérdés; az egyik tipp, ami nekünk is eszünkbe jutott: uzsonnát csomagolnak bele… Brrr…

A polgármester a zacskógyűjtögetőktől, illetve fosztogatóktól önmérsékletet kér, és azt tanácsolja, ha lehet, ne hordják el számolatlanul a zacskókat. Már pedig most zacskó híján a fűben vagy a járdán marad a kutyapiszok.

Ahogyan az egyik szakértő elmondta, külföldön kemény büntetésekkel sújtják a kutyaürüléket maguk mögött hagyó gazdákat, mert ugyebár otthonról is vihetnének magukkal zacskókat, ha már az utcákon kihelyezett kutyavécékből kifogyott.

Ki a bűnös tehát? Aki elhagyja a kutyapiszkot, vagy aki elviszi a zacskót? Újabb kérdést boncolgatunk…

Lopják a zacskókat a kutyavécékből
Lopják a zacskókat a kutyavécékből

(Híradó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top