Aktuális

Milliókat csalt ki anya és lánya egy hiszékeny zalai férfitől

Mindent a férfival vetettek meg, miközben ők álnéven szédítették. Mindkét nő ellen vádat emelt az ügyészség.

Még 2014-ben jelent meg egy zalai férfi társkereső hirdetése a helyi lapban, amire egy zalaegerszegi nő álnéven jelentkezett.

Kettejük között rövid időn belül bizalmi, majd szexuális kapcsolat alakult, a helyi óvodában dolgozó nő pedig úgy döntött, hogy valótlan indokokkal pénzt csal ki a férfitől. Nem egyedül ármánykodott, segítette 29 éves lánya is – aki egyébként Németországban prostituáltként dolgozik.

Azzal az indokkal, hogy a nő – nem létező – lakását nagy összegű tartozása miatt  árverezni fogják, annak kiegyenlítésére több részletben a férfitől  kicsaltak 1 millió 840 ezer forintot, majd ugyanezen célra több pénzintézettől felvetettek vele további 480 ezer forintot is.

A nő arra is rábírta a férfit, hogy  munkahelyére, az óvodába is  vásároljon hitelre  különböző híradástechnikai  eszközöket azzal, hogy majd az óvoda fogja fizetni a törlesztőrészleteket.

Így különböző áruházakban, más-más  pénzintézet finanszírozásával,  laptopokat, táblagépeket, televíziókat, háztartási gépet és mobiltelefonokat  vásárolt mindösszesen másfél milliós kárt okozva.

A férfi tényleges kára 3,8 millió forint volt, de a járulékos költségekkel együtt összesen csaknem ötmillió lett a hiány.

A Zalaegerszegi  Járási és Nyomozó Ügyészség a két nő ellen csalás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top