Aktuális

Így kaphatsz könnyebben parkolóhelyet Budapesten

Elindult egy észt startup vállalkozás, amely parkolóhely-megosztáson alapuló szolgáltatást kínál. Itt a Barking.

Új, a parkolóhelyek megosztásán alapuló szolgáltatás indulásáról számolt be a Népszabadság. A barking lényege, hogy a regisztrált autós a társaság rendszerében szereplő, magánterületnek számító helyeken parkolhat.

Már több parkolóház csatlakozott a rendszerhez, emellett irodaházak és társasházak jelentkezésében is bízik a cég – mondta a lapnak Horváth Andrea, a magyar egység marketingmenedzsere.

via GIPHY

Hozzátette: ha egy ház mélygarázsából a lakók reggel elmennek dolgozni, akkor a szabadon maradt helyeket a barking segítségével ki lehet adni, ami így bevételt hozhat tulajdonosának. Azok számára is lehetőséget nyújt ez a felállás, akik tartósan elköltöznek, s a lakásukat nem, de a parkolóhelyüket kiadnák.

A magánszemélyekkel való szerződés problémamentessége érdekében állásfoglalást kértek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), amíg ez nincs meg, addig csak vállalatok és jogi személyek parkolóhelyeit adják ki. Alkalmazásukat naponta körülbelül 40-en töltik le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top