Aktuális

Szobrot kap Pom Pom, Csukás István mesehőse

Szobrot kap Csukás István szülővárosában az író egyik legismertebb figurája, Pom Pom. A Kisújszálláson felállított köztéri alkotást pénteken avatják fel.

Újabb szoborral gazdagodik a népszerű író, Csukás István szülővárosa az író 80. születésnapja alkalmából. Kisújszállás új köztéri alkotását az író egyik legismertebb figuráját, Pom Pomot ábrázolja, amint épp ül egy faágon, csak a szél nem hintáztatja. Nem ez az első és nem is az utolsó Csukás István munkásságán alapuló plasztika a városban. 2013-ban egy Bagaméri-szobrot állítottak fel a városban, és tervek közt szerepel még egy Süsü, a sárkány témájú játszótér megépítése is.

A Pom Pom-szobrot egy általános iskola elé helyezték, ahol Csukás István szülőháza is áll. Az alkotók – Pintér Attila és Rajcsók Attila szobrászművészek – bíznak abban, hogy munkájuk elnyeri a kisújszállásiak és Csukás István tetszését is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top