Aktuális

Belefulladhat Budapest a szemétbe

Budapest ősszel belefulladhat a szemétbe, ha az FKF nem talál megoldást a szemétszállítók bérezésének rendezésére – legalábbis a szakszervezet szerint. Kukássztrájk és brutális szeméthalom fenyegeti a fővárost.

Egy hét határidőt adott a budapesti szemétszállítók szakszervezete a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezetőségének, hogy egyeztessen az érdekvédőkkel a bérek emeléséről, különbön elkerülhetetlen a fővárost szeméttel elárasztó kukássztrájk. Úgy tűnik, elkerülhetetlen, amit az NLCafé is megírt már, Budapest ősszel belefulladhat a szemétbe.

A Népszabadság úgy tudja, bírósághoz fordul a fővárosi kukások bérezésének ügyében a szakszervezet, ha az FKF vezetősége nem ül le tárgyalni a sztrájkbizottsággal a sztrájk esetén teljesítendő elégséges szolgáltatásokról.

A szakszervezet már hónapokkal ezelőtt kezdeményezte a vitát, mert úgy látják, a szemetesek munkabére 2013-2015 között 6,7 százalékkal csökkent, miközben a versenyszférában 16,4 százalékkal nőttek a bérek 2016 elejére.

A cégvezetés szerint ugyanakkor az FKF dolgozói jobban keresnek, mint a versenyszférában munkát vállaló kollégáik. Átlagkeresetük 276 ezer forint, szemben a versenyszféra 269 ezer forintjával. A szakszervezet azzal érvel, hogy az FKF összemossa a hulladékrakodók és a cégvezetők bérét, egyébként meg nem üzengetni akarnak, hanem tárgyalni – írja a Napi.hu.

Belefulladhat Budapest a szemétbe, ha nem lesz, aki elszállítsa a hulladékot
Belefulladhat Budapest a szemétbe, ha nem lesz, aki elszállítsa a hulladékot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top