Aktuális

Gyerekeket toboroz a MÁV

Október elsején indul a MÁV őszi gyermekvasutas tanfolyama, amire még elfogadják a regisztrációt.

Jövő hónap elején indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút őszi tanfolyama, amire még elfogad jelentkezéseket a társaság a www.gyermekvasut.hu weboldalon. Általános iskolások jelentkezését várják, akik február közepén már szolgálatba is állhatnak a gyermekvasúton.

Ha sok szabadideje van a gyereknek, lehet belőle gyerekvasutas
Legalább négyes átlag kell a bekerüléshez

A gyermekvasutas tanfolyamra általános iskola negyedik, ötödik vagy hatodik osztályába járó, legalább négyes átlaggal rendelkező diákokat (és egykorú gimnazistákat) várnak, akik egy orvosi vizsgálat és négy hónapos képzés után már szolgálatba is állhatnak. Vizsgát kell tenniük a vasúti jelzési és forgalmi ismeretekből, pénztári szabályokból és a környék turisztikai látványosságaiból is. Új hivatásuk mellett még jó iskolai teljesítményükről sem szabad megfeledkezniük.

Jelenleg mintegy ötszázötven gyermekvasutasnak van érvényes vizsgája, akik nagy eséllyel felnőtt korukban is a vasutas pályát választják a gyermekvasútnál szerzett élmények és barátságok hatására, vagy hivatástudatból.

Olvass még a Széchényi-hegyi Gyermekvasútról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top