Aktuális

780 állami iskolában jobban kezdődik a tanév

Ennyi iskolában végeztek valamiféle felújítást a nyáron, kétmilliárd forint értékben. Ablakcsere, megújult tornaterem, új székek várták szeptemberben a diákokat.

Összesen 780 állami fenntartású iskolában jutott pénz felújításra a nyáron. Gázkészülék-, kazán- és egyéb fűtéssel kapcsolatos karbantartás valósult meg 203 iskolában, nyílászárók javítása, cseréje 181 iskolában, tantermek, folyosók, lépcsőházak festése pedig 616 iskolában. 71 iskolában újult meg a tornaterem, 205 iskolában újították fel a mosdót és a vizesblokkot, 122 helyen pedig a tetőt javították ki.

via GIPHY

Ezeken felül 22 ezer új szék, 12 ezer új pad és 1329 új tábla beszerzése történt meg a nyáron – mondta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

A felújításokon felül taneszközökre, nyomtatványokra, a javítási munkákhoz szükséges anyagokra 650 millió forintot költöttek, tűz-, munka- és érintésvédelemre, járműkarbantartásra pedig 150 millió forintot.

Olvass többet az iskolákról az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top