Aktuális

Börtön kéz nélküli biciklizésért

Október közepén börtönbe kell vonulnia egy szegedi roma fiatalnak, mert kéz nélkül biciklizett az utcán.

Valószínűleg börtönbe kell mennie a szegedi Farkas Attilának, akit a rendőrök kéz nélküli biciklizésen kaptak Szeged egyik romák lakta utcájában, a Cserepes soron. A roma jogvédők szerint túlságosan sokszor kapnak indokolatlanul nagy bírságokat kis vétségekért a telep lakói. A rendőrség szerint ők oda mennek, ahol gyakoriak szabálysértések.

A bírságok egyre magasabbak, amiket a romák nem tudnak kifizetni. A rendőrök szerint, amennyiben aláírták a bírságról a helyszínen kiállított papírokat, azzal elismerték a szabálytalanságot. A helyszíni bírságot nem kötelesek aláírni, kérhetik a szabálysértési feljelentést is. Ha mégis aláírták, azt is felül lehet vizsgálni, amennyiben úgy gondolják, hogy az jogszabályt sért.

Az elengedett kormányért járó húszezres szabálysértési bírságot Farkasék nem tudják kifizetni, ezért valószínű, hogy Attilának október 18-án jelentkeznie kell a Szegedi Fegyház és Börtönben

(Délmagyar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top