Aktuális

Így verik át mostanában az albérlőket

Csaló albérlethirdetők vadásznak a gyanútlan áldozatokra, akikkel előre fizettetik meg a nem létező lakás extra magas foglalóját, majd köddé válnak.

Kihasználják a budapesti ingatlanárak emelkedését a csalók, akik valótlan hirdetésekben, sokszor lopott fotókkal hirdetnek egy nem létező lakást, és előre utalt foglalót kérnek az érdeklődőktől az albérlet “elnyeréséért” cserébe. Az Országos Rendőr-főkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy ne utaljanak előre semmit, amíg alá nem írták a szerződést. Ezt az örök érvényű tanácsot nemcsak lakásbérléskor, hanem minden egyéb internetes vásárlásnál is érdemes felidézni.

Naiv albérlőkre utaznak a csalók

A rendőrség azt tanácsolja az albérletkeresőknek, hogy ellenőrizzék le a hirdetőt a közösségi oldalon, az ingatlanhirdetés képeire is keressenek rá, hátha más hirdetésből lopták őket. Érdemes őket lementeni, és eltenni minden e-mailt, elérhetőséget, leírást. Aki azt tapasztalja, hogy az ő hirdetésének fotóit lopták el, az tegyen feljelentést, akárcsak azok, akik a számos óvintézkedés ellenére csalás áldozataivá váltak.

Olvass még többet az albérletekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top