Aktuális

Kómában egy rab, akit megvertek a börtönőrök

Az illavai börtönben az elítélt megtámadta az őröket, de ezzel nagy hibát követett el. A szlovák ombudsman vizsgálatot kezdeményezett.

Kómába esett egy rab az illavai büntetés-végrehajtási intézetben. A szlovák állami média beszámolója szerint az elítélt megtámadta az őröket.

Miután a felszólításokra sem reagált, miszerint hagyja abba amit csinál, az őrök önvédelmi eszközöket is bevetettek, hogy megállítsák őt, ez alatt pedig “sérüléseket szerzett” – mondta a Bumm.sk szerint Adrián Baláž, az Igazságügyi Rendészet és a Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar szóvivője.

A fogoly jelenleg mesterséges kómában fekszik a trencséni kórházban. Az illavai büntetés-végrehajtási intézet már megkérte a rendőrséget, hogy vizsgálják ki az esetet.

A szlovák köztévének sikerült beszélni a férfi édesanyjával. Ő azt állítja, hogy egy másik rabtól kapott levélben az áll, hogy a bántalmazott férfi csak szóban “támadott”, fizikailag nem próbált ártani az őröknek.

Az üggyel a rendőrség mellett Jana Dubovcová ombudsman is foglalkozni fog – írja a portál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top