Aktuális

Szőrén-szálán eltűnt a buszváró

Bedarálta a sóshalmiak buszmegállóit a főút felújítása. Most van jó út, de nem tudnak hova leülni, vagy behúzódni az eső elől, míg várják a buszt.

A tavalyi útfelújítás alatt eltűntek a 47-es út melletti fedett buszmegállók Csongrád megyéből, azóta volt, amit visszahoztak, volt, ami helyett új épült. Sóshalom megállói eddig valahogy kimaradtak – a helyiek örülnének a régi bódénak is.

Aggódnak a sóshalmiak, mert a szeles, esős és nemsokára havas időben nincs egy fedett hely a buszöbölben, ahová az időjárás viszontagságai miatt behúzódhatnának, míg várják a távolsági buszt. A Délmagyar több helyit megszólaltatott, akik mind erről panaszkodnak.

A 47-es út felújítása előtt minden buszöbölben volt fedett buszváró, de azokat a felújítás miatt a kivitelező elbontotta, elszállította. A sóshalmi polgármester levélben kereste meg a kivitelezőt, de az válaszra sem méltatta. A Délmagyarral már szóba állt a NIF Zrt., s azt közölték, hogy Sóshalom nem igényelt fedett buszmegállót a régi helyett, így az a felújítási tervben sem szerepelt, ezért pénz sincs rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top