Aktuális

Absztinenciakampány: jön a száraz november

Magyarországon szinte minden családban él egy nagyivó, aki nemcsak a saját életét is keseríti meg, hanem családjáét is. A Kék Pont Alapítvány angol mintára szervezett közösségi programokkal várja azokat, akik megpróbálják szárazon átvészelni a borús novembert.

Ha valaki nem bírja ki egy hónapig ivás nélkül, az azt jelenti, hogy az alkoholfogyasztási szokásait egyre nehezebben irányítja. Az alapítvány munkatársai azt várják a kampánytól, hogy egyre többen beszéljenek az alkoholfogyasztási szokásaikról, és remélik, sokaknak segíteni fog abban, hogy kordában tudják tartani káros szenvedélyüket.

A Kék Pont Alapítvány közleményében azt írta, hogy a száraz november elnevezésű kezdeményezést “az élethosszon át tartó örömért, a magasabb életminőségért és a generációkon átívelő jó hírnévért”  találták ki. A kampány arra épül, hogy az emberek jobban megértsék önmagukat és az alkoholhoz fűződő viszonyukat – emelték ki, hozzátéve: a Facebookon szervezett közösségi programot angol mintára építették fel. Talán ez a program segíthet azoknak is, akik megelőzni akarják a problémás ivás kialakulását.

Absztinenciakampány:  jön a száraz november

Az esemény közösségi oldalán azoknak ajánlják a részvételt, akik legalább hetente egyszer vagy annál többször isznak. A komoly alkoholproblémával küzdő napi nagyivóknak is segítséget kínálnak. Fontos visszajelzés lehet ez a kampány: ha valaki nem bírja, az azt jelenti, hogy az ivás kezd kicsúszni a kezei közül. A kezdeti rázós szakasz után egy halom pozitív felismerés jöhet, aki pedig végigcsinálja, amellett, hogy büszke lehet magára, kap egy tanúsítványt is, egy speciális Örömök Ura feliratú gyantamatrica formájában.

A száraz november egy nagy közös utazás, amiben sok esetben egymásra is támaszkodhatnak a résztvevők: ha tehetitek szervezzetek közös programokat, osszátok meg egymással az eseményeiteket! – kérik a szervezők.

Még több az alkoholizmusról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top