Aktuális

Számítógépeket kaptak a csángóföldi magyar gyerekek

Számítógépet és egyéb taneszközöket kaptak a csángóföldi gyerekek a Szerencsejáték Zrt. munkatársaitól. Az adományokat önkéntes felajánlás útján gyűjtötte össze a cég.

Több csángóföldi település iskolája kapott adományt idén a Szerencsejáték Zrt.-től. A cég idén tanszereket és asztali számítógépeket vitt a magyarok lakta vidékre. Céljuk – mint minden évben – a csángóföldi Dumbravénben, Magyarfaluban és Lészpeden élő gyerekek oktatási körülményeinek javítása. A csángó települések nagyon szegények, az iskolai foglalkozásokhoz szükséges eszközöket a pedagógusok saját fizetésükből tudják csak biztosítani. 

Csángó gyerekek és az adományozók képviselői
Csángó gyerekek, tanárok és az adományozók képviselői

A Szerencsejáték Zrt. már évek óta támogatja valamilyen módon a nehéz körülmények között élő csángó falvak lakóit, idén egy önkéntes programon keresztül gyűjtötték a felajánlásokat, melyek nagy részét a cég munkatársai által felajánlott tanszerek és számítógépek adták. Az adományokat a vállalati dolgozók nevében – dr. Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, és Incze Zsolt, a felügyelőbizottság elnöke adta át a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) és a Dumbravéni Magyar Ház képviselőinek, valamint az iskola növendékeinek.

Olvass még a csángókról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top