Aktuális

Ismét lezárják a Széll Kálmán teret

Ismét lezárják a Széll Kálmán teret, igaz, csak szakaszosan. Az öt hétig tartó lezárásra azért van szükség, mert ennyi idő alatt cserélik ki a tér elhalt fáit.

Holnaptól ismét munkások foglalják el a nemrég felújított Széll Kálmán teret, hogy kicseréljék a tér elszáradt fáit. A 180 frissen telepített fa közül számos az elhalás jeleit mutatja, ezért áll neki a kivitelező a garanciális munkának.

A faelhalás a tér közepére jellemző - fotó: BKK
A tér közepén álló fák nem élték túl – korábbi fotó: BKK

A Széll Kálmán tér felújításakor mintegy 180 juhar- és hársfát ültettek el a téren, amelyek saját öntözőrendszert is kaptak. Mégis az elmúlt időben számos fa száradt ki, a BKK szerint azért, mert az ültetőgödröket feltöltötte a területen jelen lévő, folyamatos rétegvíz-áramlás, emiatt pangó víz alakult ki a fák gyökerénél, amibe azok belerohadtak.

A munkák alatt a cserefák gyökerénél már megfelelő vízelvezető rendszert is kialakítanak majd, és olyan fajokra – éger, kocsányos tölgy, platán – cserélik a régieket, amelyek jobban bírják a helyi körülményeket. A területet szakaszosan zárják majd le, a burkolatbontással járó műveletre öt hetet szán a BKK, de az időjárás még közbeszólhat.

Olvass még a Széll Kálmán térről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top