Aktuális

Máris szabadlábon a késes ámokfutó

Még egy hét sem telt el azóta, hogy a Páskom parkban a hajléktalan férfi késsel támadt a járókelőkre. Hárman kisebb sérüléseket szenvedtek, ennek ellenére a rendőrség máris szabadlábra helyezte az elkövetőt. A helyiek nem értik, hogyan lehetséges ez.

A Budapest XV. kerületében élők nem értik, hogyan engedhette máris szabadon a rendőrség azt a férfit, aki alig egy héttel ezelőtt, november 3-án konyhakéssel támadt a járókelőkre. A férfi három embert sebesített meg a horrorfilmbe illő támadásban a Páskom parkban kora délután.

A Bors megtudta a rendőrségtől, hogy valóban nem kezdeményezték a garázdasággal gyanúsított férfi előzetes letartóztatását. Az ügy összes körülményének mérlegelése mellett az ügyészséggel közös egyeztetés után döntöttek a hajléktalan férfi szabadon engedéséről. Elmondásuk szerint a 29 éves fiatalember a késsel támadó mozdulatot nem tett, a késsel sérülést, sebesülést nem okozott. Ugyanakkor való igaz, megrugdosott három járókelőt, akik könnyű sérüléseket szenvedtek. A késes férfi vélhetően kábítószer hatása alatt támadt az arra sétálókra. Azt ugyanakkor már személyes adatokra hivatkozva nem árulták el a rendőrségen, hogy a férfi korábban elkövetett-e más bűncselekményt.

A helyiek ennek ellenére rettegnek, úgy gondolják, az eset bármikor újra előfordulhat, a férfi ugyanis a környéken él. Sokan úgy tudják, a férfi a támadáskor használta a kést.

A XV. kerületi önkormányzat levélben próbálja a lakosokat megnyugtatni. Szerintük az egyedi esetből nem lehet a kerület közbiztonságát megítélni.

 

A XV. kerületi Páskom parkban szurkált a hajléktalan férfi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top