Aktuális

Durván megugrott a kockázatos adózók száma a NAV-nál

Május elseje óta a Nemzeti Adó és Vámhivatal minősíti az adózókat megbízható, általános, vagy kockázatos kategóriába sorolva őket. A harmadik minősítés után a 420 kockázatos adózóból hirtelen 36 ezer lett.

Immár harmadjára minősítette az áfaregisztrált adózókat a Nemzeti Adó és Vámhivatal. Idén májustól bevezetett rendszer szerint az adózókat megbízható, általános vagy kockázatos kategóriába sorolja a hivatal. A megbízható adózók az adóeljárások során különböző előnyöket élveznek, a kockázatosakkal szemben pedig szigorúbban lép fel az adóhatóság.

A második negyedéves minősítés után a vizsgált 550 ezer adózóból 420 adózót tett a kockázatos kategóriába a NAV, a harmadik negyedéves minősítés után viszont már 36 ezren találták magukat ebben a kategóriában. A NAV szerint ennek ok az, hogy a harmadik negyedévben már a kényszertörlés alatt álló adózók, valamint azok is kockázatosnak minősülnek, akik az adóteljesítményük hetven százalékát meghaladó adókülönbözettel vagy mulasztási bírsággal érintettek.

profit7.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top