Aktuális

23 éves lány vezeti a korrupcióellenes hivatalt

Ukrajna mottója az lehet, fiatal hölgyek és urak kerüljenek jelentős állami pozíciókba. Ugyanis a nem túl régiben kinevezett 24 éves belügyminiszter-helyettes után most a korrupcióellenes hivatal élére választottak meg egy 23 éves jogász lányt. Hogy jó ötlet vagy sem, idővel úgyis kiderül.

A 23 éves jogásznőt, Anna Kalynchukot választották meg a korrupcióellenes hivatal vezetőjének Ukrajnában. A döntés igencsak meglepte a közvéleményt, a fiatal lányt sokan máris támadják képzetlensége és a kora miatt.

Ukrajnában már arra is sokan fölkapták a fejüket, amikor a szinte még kamaszlány Anastasia Deyevának szavazott bizalmat Arsen Anakov belügyminiszter. A 24 éves hölgyet ugyanis a helyettesi pozícióval bízta meg. Deyeváról ráadásul igencsak pikáns fotók jelentek meg a médiában. Anakov ennek ellenére kiállt a lány mellett, a fotókról pedig úgy nyilatkozott, azok nyilvánvalóan hamisítványok.

Ukrajnában egyébként csöppet sem szokatlan, hogy meglehetősen fiatalon kerülnek emberek magas állami pozícióba. A miniszterelnök, Volodymyr Groysman is mindössze 38 éves. Bár kétségkívül Anna Kalynchuk a legfiatalabb, akit komoly vezetői feladatokkal bíztak meg Ukrajnában.

Anna Kalynchuk a korrupcióellenes hivatal vezetője
Anna Kalynchuk a korrupcióellenes hivatal vezetője

(BBC News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top