Aktuális

Egyetemi lövöldözés volt Ohióban – frissítve

Lövöldözés volt az Ohio Állami Egyetemen az Egyesült Államokban: legalább nyolcan megsérültek, a támadót a rendőrség lelőtte.

Legalább nyolc sérültje van annak a lövöldözésnek, ami pár perce ért véget az Egyesült Államokban, az Ohio Állami Egyetemen. A CNN információi szerint a gyanúsított meghalt, miután a szövetségi nyomozók lelőtték. Mielőtt ártalmatlanná tették volna, a magányos támadó nyolc embert lőtt le, akiket kórházba szállítottak, egyikük állapota kritikus.

Frissítés: 

A hatóságok szerint  legkevesebb tíz diák  megsebesült.  Az első hírek lövöldözésről szóltak, később a hatóságok közölték, hogy a merényletet késsel követték el.  Az elkövetőt később agyonlőtték. 
A merényletet egy férfi követte el,  még nem egyértelmű, hogyan. Mindenesetre valamennyi áldozaton késeléses sérülések, vagy autóbaleset nyomai látszanak. Tíz diákot ápolnak, egyikük állapota válságos.  
Michael Drake elmondta: helyi idő szerint délelőtt tíz óra körül egy autó hajtott be a kampuszra, elgázolva a járdán közlekedőket. Az egyetem a reggeli órákban mobiltelefonon, Twitter-üzenetekben riasztotta a hallgatókat arról, hogy merénylő van az egyetem területén. “Szaladjatok, bújjatok el, harcoljatok” – szólt az üzenet, amely az ilyen helyzetekre alkalmazott, mindig használatos üzenet az amerikai egyetemeken és általában az oktatási intézményekben. Ilyen esetben a diákoknak menekülniük kell és rejtekhelyet kell keresniük,   szükség esetén pedig szembe kell szállniuk a merénylővel. Az ohiói állami egyetem fő kampuszán mintegy 60 ezer diák tanul. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top