Aktuális

Egy motorost megölt, egyet megnyomorított a teherautó

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy teherautó vezetője ellen, aki idén nyáron egy motoros halálát okozta. A balesetben egy másik motoros is súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.

Az eset június 30-án este történt, amikor a vádlott egy csengeri konzervüzem felé tartott pótkocsis teherautójával. A helyszínre érve balra, nagy ívben kanyarodott le a bevezető útról az üzem felé, de nem vette észre a szemből érkező, szabályosan közlekedő motorosokat – derült ki Magyarország Ügyészségének weboldalára felkerült közleményből.

Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)
Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)

Bár mindkét motoros fékezett, az elöl haladó a helyszínen életét vesztette az ütközés miatt. Társa a motort a földre döntve becsúszott a pótkocsi alá. Súlyos, 6-8 hónap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, de maradandó fogyatékosság is kialakult az eset következtében.

A rendőrség által elrendelt pályaalkalmassági vizsgálat azt állapította meg, hogy a sofőr minden kategóriában alkalmatlan a gépjárművezetésre.

Az ügyész halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a tehergépkocsi vezetőjét, és ezért vele szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását és a közút járművezetéstől való eltiltását indítványozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top