Aktuális

40-nél is több áldozata lehet az oaklandi áruháztűznek

A lángok péntekről szombatra virradó éjjel, nem sokkal éjfél előtt csaptak fel. Az épületben nem volt korszerű tűzoltó berendezés.

A kaliforniai sajtó első hírei szerint legalább 9 ember az életét vesztette, míg 13 eltűnt abban az áruházi tűzben, ami péntekről szombatra virradó éjjel egy rendezvény – vélhetően koncert – közben csapott fel Oaklandben. A BBC azonban most arról ír, hogy a tragédiának jóval több áldozata is lehet. A halottak száma meghaladhatja a negyvenet is.

A tűzoltók elmondása szerint nem csak a stúdióként és raktárként használt többemeletes épület, de a közelében lévő épületek is lángra kaptak, ami kusza menekülőutakat eredményezett, és akadályozta a munkájukat. Hozzátették, a helyzetet tovább súlyosbította, hogy az épületben nem voltak korszerű tűzoltó berendezések, sőt még a vészkijáratok se voltak biztonságosak: az ajtók előtt ugyanis fa raklapokat tároltak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top