Aktuális

Lassú kínhaláltól mentettek meg egy lovat a monori erdőben

Állatkínzásért kellene a bíróság előtt felelnie annak a monori gazdának, aki kikötötte lovát az erdőn anélkül, hogy takarmányról és vízről gondoskodott volna. Az állatot legyengült állapotban, de még élve találták meg és szállították el az állatvédők.

December elején riasztották a hatóságok a Gyömrői Kutyamentsvár Állatmenhelyet, hogy a monori erdőben valaki kikötött és magára hagyott egy lovat. Az állatvédők egyből a helyszínre siettek, ahol egy végzetesen lesoványodott lovat találtak, ami a lábába vágó kötelek miatt felállni sem tudott. A köteleket a ló monori gazdája kötötte így direkt, hogy a ló elpusztuljon. Amint a lovat a Közterület Felügyelet munkatársai eloldották, egyből fel is állt, majd legelni kezdett, később az állatvédők elszállították.

A ló tulajdonosának már egy éve volt hasonló, lovak kínzásával kapcsolatos ügye, most úgy tudni, csak a lótartástól tiltották el azonnali hatállyal a gazdát, hogy kell-e bíróság előtt állatkínzásért felelnie, arról nincs információ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top