Aktuális

5 ünnepi hangulat: 2016 karácsonyi trendjei

Közeleg a karácsony, már gondolkozol az ajándékokon, a vacsorán, hogy miként díszítsd fel a karácsonyfádat? A nagy karácsonyi rohanás előtt érdemes megtervezned, milyen hangulatot teremtesz otthon, hogyan fogod díszíteni a fád. Ha szeretnéd megismerni az idei trendeket, stílusokat, akkor olvass tovább!

Természetesen karácsonykor is olyan dekorációt, díszítést érdemes választanod, amelyik illik hozzád, a családod stílusához és nem utolsósorban az otthonodhoz. Nézd végig 2016 legfontosabb trendjeit és a hozzájuk való műfenyők és fények választékát a Dekortrend weboldalán!

Hagyományos piros és arany

Tökéletes választás, ha a szekrényedben, a karácsonyi dobozodban a szülőktől, nagyszülőktől örökölt díszek lapulnak. Sokféle változatos, az évek, évtizedek alatt összegyűjtött kincseket is úgy érdemes felhasználnod, hogy egy stílust képviseljenek. Ezzel a dekorációval azt is kifejezed, hogy ragaszkodsz a karácsony hagyományához, hogy fontos neked az örökséged.

Ehhez a dekorációhoz leginkább egy terebélyes 3D műfenyő illik, természetesen minél magasabb, annál jobb, a szülők, nagyszülők emlékét idéző világítással. Emlékszel még, hogy órákig bontogattad a karácsonyfaégőket, cserélgetted az izzókat? Épp ezért egy retró hangulatú fényt ajánlunk neked, amely kristálycsepp formájával a régi karácsonyok hangulatát idézi. Ha műfenyőben gondolkodsz, akkor a 3D Polystar műfenyőt ajánljuk neked.

5 ünnepi hangulat: 2016 karácsonyi trendjei

Skandináv egyszerűség

Létezik egy norvég szó, a Hygge. Nem lehet egy szóval lefordítani, olyasmit jelent, hogy terhek, nyomás nélkül beszélgetsz, lazítasz a barátaiddal, a családoddal. Nem kell vacsorát tálalni, megfelelni, csak elengedni magad, és a hátad mögött hagyni a gondokat, a külvilágot. Ezt jelenti a skandináv karácsonyi stílus is: egyszerű, természetes, ahol jó érzés a fa mellett üldögélve forralt bort inni.

A természetes skandináv stílus évek óta jelen van a karácsonyi hangulatok között, de idén lesz igazán trend. A legfontosabb dekoráció ennél a stílusnál maga a műfenyő, néhány egyszerű dísszel. Ha ízlésed úgy diktálja, akkor a fát egy nagyon egyszerű Tündérfénnyel dekorálhatod, melyet kiegészíthetsz egypár natúr fadísszel, vagy pirosra, ezüstre, fehérre festett fadekorációval. A legjobb ebben a stílusban, hogy már egy 150 cm-es fával is remekül mutat, határt csak a képzeleted szab.

A skandináv stílushoz a legjobb választás a Dolomiti műfenyő, ízlésed szerinti meleg vagy hideg fehér Tündérfénnyel, amit a lakás további pontjain is elhelyezhetsz egy-egy üvegben, vázában.

5 ünnepi hangulat: 2016 karácsonyi trendjei

Ragyogó-fémes karácsony

Az eredeti stílus ötlete természetesen Hollywoodból származik: ragyogó, csillogó, sokszor szalagokkal díszített stílus, ahol kötelező az arany és az ezüst együttes használata. Ennél a trendnél a cél, hogy minél több dísz kerüljön a fára, sőt ehhez még egy arany-ezüst hangulatú, gömbös fényt is el tudsz helyezni. A hangulatot egy tömör, kifejezetten háromszög alakú fa tudja biztosítani, a DekorTrend kínálatából a Green Fantasy Deluxe műfenyőt ajánljuk, Mandala fényfüzérrel.

5 ünnepi hangulat: 2016 karácsonyi trendjei

Rusztikus egyszerűség

A lágy, puha, otthonos lakás tulajdonosainak egy egyszerűbb trendet ajánlunk: a rusztikus hangulathoz egy tűleveles karácsonyfa illik. Egy ilyen karácsonyfához jól passzolnak a kézzel készített dekorációk, a szürkés-fehéres, akár vintage hangulatot árasztó díszek. A rusztikus hangulathoz fontos, hogy egy-két szín domináljon a fán. A hangulathoz a DekorTrend Sierra tűlevelű fája remek választás. A bőséges fehér dekoráció mellett egy kevés fény is jól mutat majd, de természetesen ebben is valami puha, egyszerűt javaslunk neked: a Gyöngy fényfüzér meleg fehér vagy multi fénye mellett kényelmes, hangulatos karácsony vár családodra.

5 ünnepi hangulat: 2016 karácsonyi trendjei

Design karácsonyfa

Minden évben divat, így idén is hangsúlyt kapnak azok a műkarácsonyfák, amelyek nem hasonlítanak a valódi fenyőkre, hanem különös színekben pompáznak. Az idei évben 3 olyan különleges fát is választhatsz, ami biztosan évekig divat lesz: az örök fekete és fehér, valamint az arany-bronz hatású műfenyő. Ezeket a különleges hatású műfenyőket egyszerűen díszítsd, főként egy meghatározó színt használj. A fekete fa mellett az ablakot díszítsd: a Meteor fényfüggöny szikrázó fénye rendkívüli hatást biztosít.

5 ünnepi hangulat: 2016 karácsonyi trendjei

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top