Aktuális

Saját kezével ölte a bűnözöket a Fülöp-szigeteki elnök

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke azzal borzolta a kedélyeket, hogy elmondta, polgármestersége idején több feltételezett bűnözőt is saját maga ölt meg.

Rodrigo Duterte néhány hónapja háborút hirdetett a kábítószerek ellen az országában, ennek kapcsán pedig arra szólította fel az állampolgárokat, hogy nyugodtan öljék meg azokat, akiket kábítószer fogyasztásán vagy árusításán kapnak. A felszólítást soha nem látott erőszakhullám követte: hat hónap alatt több mint 5900 embert végeztek ki, sokakat brutális módon.

Rodrigo Duterte korábban Hitlerhez hasonlította saját magát
Rodrigo Duterte korábban Hitlerhez hasonlította saját magát

A politikus, aki korábban Obama amerikai elnököt is obszcén szavakkal küldte melegebb éghajlatra, most hétfőn egy Manilában megrendezett üzleti fórumon mesélt véres múltjáról, amikor még Davao City polgármestere volt.

“Davaóban személyesen csináltam – mondta Duterte. – Csak azért, hogy megmutassam, ha én meg tudom csinálni, ti miért nem tudjátok megcsinálni? Körbemotoroztam Davaóban, mintha járőröznék, és kerestem a bajt. Olyan lehetőségeket kerestem, ahol ölhetek.”

A CNN a Fülöp-szigeteki elnöki hivatalhoz fordult, hogy megkérdezzék, mi az álláspontjuk az elnök kijelentésével kapcsolatban, azonban egyelőre még nem kaptak választ.

Duterte fájdalomcsillapítókon él

A kábítószerekkel szemben példátlanul szigorúan fellépő elnök azt is elmondta az üzleti fórum résztvevőinek, hogy rendszeresen fogyasztja a fentanil nevű fájdalomcsillapítót kínzó migrénje miatt.

“Minden nap migrén kínoz – mondta Duterte. – Egyszer elcsúsztam és bevertem a fejemet, a gerincemmel is sok problémám van.”

Duterte azt is elárulta, hogy hosszú ideig az előírt adagnál többet fogyasztott a fájdalomcsillapítóból, amíg orvosai közbe nem léptek.

“Csak a gyógyszerek negyedét kaphatom meg, mert az orvosaim megtudták, hogy korábban mindet bevettem, hogy jobban érezzem magam – mondta a politikus. – Amikor rájöttek, azt mondták, be kell fejeznem, különben elveszítem a kognitív képességeimet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top