Aktuális

Egy 12 éves kisfiú akart robbantani a ludwigshafeni karácsonyi vásárban

A 12 éves merénylő tettét csak az hiúsította meg, hogy a házilag készített pokolgép nem lépett működésbe.

November 26-án, a ludwigshafeni karácsonyi vásárban akarta működésbe hozni bombáját egy 12 éves fiú. Az iraki gyökerekkel rendelkező, de a német városban született gyerek a nyomozók szerint  “erőteljes radikalizálódáson esett át” és az Iszlám Állam terrorszervezet egyik tagja bujtotta fel, vagy utasította tettére.

A Focus című német hetilap szerint csak azért nem történt nagy baj, mert nem gyulladt be a házilag készített robbanószerkezet. A sikertelen kísérlet után a fiú a hátizsákba rejtett pokolgépet a városháza melletti bozótosban helyezte el. A gyanús csomagra egy járókelő figyelt fel, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A veszélyesen robbanékony elegy egy részét szakértők felügyelete mellett felrobbantották – írta a Focus.

Korábbi híradások arról szóltak, hogy a robbanószerkezet tűzijátékokból és csodagyertyákból kinyert anyagokból készül, amelyek bár gyúlékonyak, nem robbantak volna fel.

A Focus tudomása szerint a karlsruhei ügyészség “állam elleni súlyos bűncselekmény” gyanúja miatt nyomoz, azonban a gyanúsított kiskorúsága miatt az eljárást valószínűleg megszüntetik majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top