Aktuális

Kályhát kapnak karácsonyra a rászorulók

Kályhát és izolációs fóliát ad a rászorulóknak a Ments Életet Karácsonyra! mozgalom. Idén több mint háromszáz vaskályha kerül a rászorulókhoz a Magyar Karitásznak köszönhetően.

Már három éve gyűjt adományt a Ments Életet Karácsonyra! elnevezésű civil mozgalom, az a célja, hogy ne fagyjanak meg emberek az országban. Ennek érdekében már az elmúlt két évben 4920 izolációs fóliát osztottak ki, és a rászorulóknak kályhákat is adományoznak.

Idén eddig már 300 vaskályha került olyan családokhoz, amelyek maguk nem tudták volna megoldani a tönkrement vagy életveszélyessé vált kályhájuk cseréjét. Az akció még tart, a kezdeményezés weboldalán bárki hozzájárulhat a kályhavásárláshoz, akár egy vagy több 500 forintos hozzájárulási jegy vásárlásával, vagy egy egész kályhával. A gyűjtés szépen halad, a háromszáz kályhán felül már majdnem 18 másikra gyűlt össze pénz, 750 000 forint.

Az adományokat december 26-ig várják a szervezők, akik legalább 400 családon szeretnének idén segíteni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top