Aktuális

Nyugdíjasok figyelmébe: ezt lehet Erzsébet utalvánnyal vásárolni

Úgy tűnik, kimaradt a nyugdíjasoknak karácsonyra adott 10 ezer forintos Erzsébet utalvány tájékoztató leveléből a lényeg. Az, hogy mire is használhatják fel pontosan az utalványt.

Több helyről is hallani, hogy zúgolódnak a nyugdíjasok a boltokban, a postán, mert nehézségekbe ütközik számukra az Erzsébet utalványok felhasználása. A 24.hu szerint van olyan, aki a miniszterelnöknek írt válaszlevelében kérdezi meg, hogy mi is az az Erzsébet utalvány, de akadt olyan is, aki gázszámlát fizetett volna vele, vagy gyógyszerre költötte volna.

A nyugdíjasoknak küldött 10 ezer forintos Erzsébet utalvány borítékjából ugyanis kimaradt a tájékoztatás, hogy

  • az Erzsébet-utalványokat csak élelmiszer vásárlására lehet felhasználni. Hiába van több termék a kosárban, a pénztáros-eladó csak az élelmiszerek árát tudja belőle levonni, a többi áruét nem.
  • nem lehet visszaadni az Erzsébet utalványból. Hiába kerül kevesebbe a termék, a pénztáros sem készpénzt, sem kisebb címletű Erzsébet utalványt nem adhat vissza. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top