Aktuális

Terrortámadást előztek meg az osztrák rendőrök

Őrizetbe vett az osztrák rendőrség egy 25 éves marokkói férfit, aki a salzburgi karácsonyi adventi vásár ellen készült merényletre. Régóta figyelték.

Őrizetbe vette az osztrák rendőrség azt a 25 éves marokkói férfit, aki a sazlburgi adventi vásár ellen készült támadást végrehajtani. A férfit már régóta figyelték az osztrák terrorelhárítók, mert sejthető volt, hogy kapcsolata van egy terrorista sejttel. Több olyan konkrét beszélgetést is folytatott, ami a tervezett támadásra utalt – számolt be a német Focusnak Robert Holzletiner, a salzburgi államügyészség szóvivője.

A fiatal marokkói férfi 2015 őszén érkezett illegálisan Ausztriába, ahol elutasították menedékkérelmét. Azóta egy Salzburg közelében élő menekülttáborban élt, itt vették őrizetbe a rendőrök. Elfogásakor 8100 euró készpénzt, némi drogot és több mobiltelefont találtak nála, több hete nyomoztak már utána az osztrák hatóságok.

focus.de 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top