Aktuális

Rómában vásárolt magának cipőt Ferenc pápa – videó

Ferenc pápa a minap egy Vatikánvároshoz közeli római gyógyszertárban vásárolt. A nem mindennapi hírről a patika számolt be közösségi oldalán. Ferenc pápa egyszerűen besétált az üzletbe, sorba állt, majd gyógycipőt vett magának. Mutatjuk a videót is.

Ferenc pápa, mielőtt elsétált volna a Rómában a Via Gelsomino utcájában található patikába, telefonált, és megkérdezte, árulják-e a keresett ortopéd cipőt. Aztán, amikor megérkezett a gyógyszertárba, mint mindenki más, beállt a sorba.

Nem ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa Rómába ment vásárolni. Tavaly a belváros egyik optikusánál szemüveglencsét cseréltetett. Akkor autóval szállították őt Vatikántól az üzletig, ahol pillanatok alatt hatalmas tömeg verődött össze az egyházfő megjelenésének hírére. Az optikus később elmesélte, a vásárlást Ferenc pápa személyesen, készpénzzel fizette ki.

Ferenc pápa több interjúban is elmesélte, néha szívesen kimenne Róma utcáira sétálni, vagy elmenne egy pizzériába, de tudja, hogy ezt nem teheti meg.

Íme a videó Ferenc pápa cipővásárlásáról

(Il Messagero)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top