Aktuális

Elengedték az utasokat a máltai gépeltérítők

Elengedték az utasokat és a személyzet nagy részét a légikalózok arról a repülőgépről, amit Líbiából Máltára térítettek el péntek délelőtt.

Az utasokat és a személyzet több tagját is elengedték arról a líbiai gépről, amit két gépeltérítő Máltára irányított péntek délelőtt. Az utasok és a személyzet tagjainak szabadon bocsátásáról Joseph Muscat máltai miniszterelnök Twitter-bejegyzésében számolt be.

Először csak 65 embert, nőket és gyerekeket engedtek el a géprablók, majd újabb 44 utas szállhatott le a gépről. Nem sokkal ezután már a személyzet néhány tagját is elengedték a gépeltérítők. A miniszterelnök szerint a két gépeltérítő és a személyzet néhány tagja van már csak az Airbus fedélzetén.

Az Afriqiyah Airways eltérített Airbus 320-asa jelenleg a máltai főváros nemzetközi repülőterének leszállópályáján áll, a gépeltérítőkkel az ENSZ által elismert líbiai kormány segítségével tárgyaltak.

A repülőgép eredetileg Szabhából Tripoliba tartott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top