Aktuális

Rémület és rohanás: Budán találták meg a Rákosokról elszökött kutyát

Újév napján jóval több, a szilveszteri petárdázások miatt elkóborolt állatról érkezett bejelentés a fővárosban, mint tavaly ilyenkor.

Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában elmondta: hatodik éve végzik a Fővárosi Önkormányzati Rendészettel és a Rex Kutyaotthon Alapítvánnyal közösen a petárdakommandó akciójukat.

Rémület és rohanás: Budán találták meg a Rákosokról elszökött kutyát

Vasárnap estig 51 elkóborolt kutyáról érkezett bejelentés. Márpedig – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – a következő napokban további bejelentések is várhatók. Eddig tizenhét kutyát sikerült hazajuttatni, köszönhetően a chipeknek. Idei tapasztalat, hogy sok chipben nem volt jó például a telefonszám vagy a cím. Ezért felhívta a figyelmet, fontos, hogy az adatváltozásokat rögzítsék az adatbázisban.

A petárda és a rakéta zaja az állatoknak egy háborúval egyenértékű. Ilyenkor olyan sokkos állapotba kerülhetnek, hogy csak mennek, és egy nap alatt több kerületet is átszelnek – fejtette ki, példaként említve, hogy előző nap is a XII. kerületben találtak meg egy XVI. kerületi kutyát. Pataki Gábor felhívta a figyelmet arra is, hogy rendelet írja elő: a gazdáknak ilyenkor kötelességük elzárni kutyájukat. Így ha mégis elkóborolt az állat, vélhetően szabálysértést követett el a gazdája.
A bejelentéseket megtenni, illetve érdeklődni a fővárosi önkormányzati rendészet telefonszámán lehet. A megtalált kutyákat a főváros ebrendészeti telepére vagy a Rex Alapítványhoz viszik – közölte még az Állatmentő Liga vezetője.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top