Aktuális

Nagyot bukik Londonban az Airbnb – Pesten is ez lesz?

Száznegyvenötmilliárd forintnyi fontnak mondhat búcsút az Airbnb, miután 2018-ban London szigorít egy kicsit a lakáskiadás feltételein. Ezentúl csak évi kilencven napra adhatják bérbe lakásaikat rövid távon a londoniak.

Hatalmas összegről kénytelen lemondani a néhány napos lakáskiadásra szakosodott internetes oldal, az Airbnb, miután a londoni városvezetés szigorúbb lakáskiadási szabályokat vezet be 2018-tól, ami évi 90 napra korlátozza a rövid távú lakáskiadást. A változással az Airbinb londoni foglalásainak közel harmadát veszítené el jövőre, pedig ez a város a cég második legnagyobb piaca. A brit fővárosban várható foglalások becsült értéke eléri az 1,2 milliárd dollárt, ami a 2016-os évhez képest duplázást jelentene az Airbnb-nek.

Nem csak London az egyedüli város, amelyik felveszi a harcot a szobaközvetítő oldallal. Berlinben tavaly egész egyszerűen megtiltották a rövid távú lakáskiadást, Amszterdamban hatvan napra korlátozták az idejét, míg Barcelonában csak önkormányzati engedélyhez kötötték. Budapesten a társasházak önállóan vették fel a harcot az ingatlankiadási árakat az egekbe verő Airbnb-vel szemben.

hvg.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top