Aktuális

A tévéből tudta meg, hogy a férje az isztambuli merénylő

A szilveszter éjjel 39 halálos áldozatot követelő isztambuli merényletről a televízióból szerzett tudomást az elkövető felesége. Azt állítja, arról sem volt fogalma, hogy férje az Iszlám Állammal szimpatizált.

A hatóságok kedden vették őrizetbe azt a nőt, akinek férje követte el az isztambuli merényletet. Az asszony azt állítja, semmit sem tudott férje terveiről, a lövöldözést is televízióban látta.

Az Ihlas török hírügynökség titkosszolgálati információk alapján úgy tudja, a merénylő november 20-án repülővel érkezett családjával együtt Kirgizisztánból Isztambulba. Törökország legnagyobb városából Ankarába, majd november 22-én Konyába utazott a család. Konyában egy ingatlanügynök segítségével találtak szállást. A férj 3 hónapot előre kifizetett, mondván munkát keresni jött a városba.

Miután a török hírtelevíziók hétfőn este bemutatták az elkövetőről készült eddigi legélesebb felvételeket, a környéken lakók felismerték a merénylőt, és értesítették a hatóságokat. A rendőrség a férfi feleségét őrizetbe vette, és Isztambulba szállította.

A török hírtelevíziók kedden beszámoltak arról a 45 másodperces videóról is, amelyet a merénylő önmagáról készített az Isztambul szívében található Taksim téren. Egyelőre nem tisztázott, hogy a felvétel a támadás előtt vagy után készült.

A szilveszter éjszaka, a Reina nevű szórakozóhelyen elkövetett lövöldözéses merényletben legalább 39-en meghaltak és 69-en megsebesültek. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára. Az elkövető szökésben van, a török rendőrség nagy erőkkel keresi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top