Aktuális

Egy magyar férfi a székek alá bújt a lövöldöző elől

Egy ismeretlen férfi adta Ádámnak azt a tanácsot, hogy feküdjön a földre a székek alá.

A Miami melletti Fort Lauderdale Hollywood International Airport (FLL) nevű repterén egy 26 éves férfi, Esteban Santiago rendezett ámokfutást a kettes terminálon.  Öt ember meghalt, tizenhárom sérült került kórházba. A férfiről azóta kiderült, hogy Irakból visszatért veterán, akinek mentális problémái voltak.

Egy magyar szemtanú, Ádám is éppen a reptéren várakozott, amikor a lövöldözés elkezdődött. A Borsnak mesélte el, mi történt.

“Épp egy videót néztem a telefonon, füles volt a fülemben. Egyszer csak a szemem sarkából láttam, hogy emberek rohannak felém. Kivettem a fülest, és meghallottam a lövöldözést. Én is elkezdtem futni arra, amerre a többiek, de egy amerikai férfi lenyomott a földre. Azt mondta, maradjak nyugton, legyek csendben és bújjak a székek alá. Talán ez volt a legjobb, amit akkor tehettem.”

A fiatal férfi azt is elmondta, hogy feküdt a földön mellette egy lány, aki felhívta az anyukáját. és elbúcsúzott tőle sírva. Ádám a párjával utazott volna, őt elsodorta a tömeg, de szerencsére nem esett baja.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top