Aktuális

Nagyot változik az időjárás, de nem lesz benne köszönet

Kedden és szerdán is marad az extrém fagy és hideg, péntektől ugyanakkor jelentősen megváltozik az időjárás. A hőmérséklet ugyan emelkedik, de olyan csapadék hullhat, aminek senki sem örül majd.

Egyelőre anticiklon határozza meg a Kárpát-medence időjárását. Kedden, legalábbis napközben így száraz, napos, de még mindig nagyon hideg időre számíthatunk. A nyugodt téli idő sajnos nem tart sokáig, délutántól ismét egyre több helyen és egyre több felhő gyűlik fölénk. Az esti óráktól pedig szállingózhat a hó, és több helyen gyenge havazás is előfordulhat. Helyenként a szél is megélénkül. Kedden a hőmérséklet csúcsértéke -3 és -9 fok között alakul. Késő estére ismét -7 és -14 fok közé süllyed a hőmérők higanyszála.

Az extrém fagy szerdán is tartja magát. Hajnalra a fagyzugos helyeken, főként a nógrádi völgyekben és a Mátrában ismét mínusz 20 fok alá süllyedhet a levegő hőmérséklete. A nap első felében még szállingózhat a hó, a csapadék később mindenhol megszűnik, és több órára ismét kisüt a nap. Szerdán a legmelegebb órákban mínusz 5 fok körüli hőmérséklet várható.

Csütörtökön ismét a felhőké a főszerep, amelyekből már vegyes halmazállapotú csapadék eshet, ugyanis a feltámadó szélben enyhül a fagy, a hőmérsékletek nulla fok közelébe, sőt a fölé emelkednek.

Pénteken már egész napos csapadékos időre kell készülni, ráadásul a havas eső, az eső és az ónos eső valamennyi formája előfordul hazánkban, néhol a havazhat is. Az ónos eső csúszóssá, síkossá teszi az utakat, a közlekedőkkel nem lesz kegyes a pénteki időjárás – olvasható a MET előrejelzésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top