Aktuális

10 ezer üveg hamis whiskyt árultak az Auchanban

Közel tízezer üveg hamis whiskyt foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság. A Nébih szakemberei az Auchan magyarországi raktárában bukkantak a gyanús alkoholra.

Arra, hogy az Auchan áruházaiban forgalmazott whisky hamis lehet, próbavásárlás során figyeltek föl. A vásárlónak az vált gyanússá, hogy az egyik típusú márkás whisky valamennyi, polcon található üvegének hátsó oldalán kiköszörülték a gyárilag savval belemaratott gyártási számot.

Az eddig ismeretlen hamisítók véglegesen eltüntették a kockahasáb alakú üvegekről azt a hosszú számsort, amelyből kiderülne, hol, melyik üzemben, mikor állították elő az eredeti terméket. Így feltehetőleg az sem derülhet már ki, melyik országban és milyen módon fizettek jövedéki adót az alkohol után.

A Nébih az Auchan raktárában lefoglalta és betiltotta a hamis áru forgalmazását. Az ügyben eljárást indítottak, melynek lezárásáig sem a Nébih, sem az Auchan nem kívánt nyilatkozni – tudta meg a HavariaPress.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top