Aktuális

Félmeztelen nő zavarta meg a Trump-szobor avatását – videó

Újra akciózott a Femen, most Madridban került le a felső egy aktivistáról, aki Donald Trump megválasztott amerikai elnök viaszszobrának avatóünnepségét tette emlékezetessé a tiltakozásával.

Félmeztelenül fejezte ki tiltakozását a Femen nőjogi szervezet egyik aktivistája Madridban, Donlad Trump megválasztott amerikai elnök viaszszobrának avatóünnepségén. A fiatal lány a közönség soraiból lépett elő, ledobta a kabátját, majd angolul és spanyolul a következőket kiabálta: “Ragadd tökön a patriarchátust”, majd odalépett a viaszszoborhoz és tökön ragadta.

Az egész performance mintegy fél percig tartott, ennyi időbe telt, míg a madridi múzeum biztonsági őrei lefogták, majd elvezették a lányt. A Femen azért támadja Trumpot, mert az Egyesült Államok frissen megválasztott elnöke szívesen megfogdos nőket, rájuk mászik, rögtön csókolgatja őket. Ezt egy 2005-ös videofelvételen taglalja, majd azt javasolja beszélgetőpartnerének, hogy ragadja meg a nőket a nemi szervüknél, mert aki sztár, az bármit megtehet.

A Femen azóta ott üti Trumpot, ahol tudja. Az elnökválasztás napján az egyik New York-i szavazókörzetben két aktivistájuk tiltakozott félmeztelenül az akkor még elnökjelölt szexista kijelentései miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top