Aktuális

Az uzsonnáért zsarolta társát a 17 éves fiú

A 17 éves fiú még 2015 nyarán nézte ki magának az akkor 13 éves társát, akit aztán folyamatosan zsarolt, megfélemlített. A fiatalabb srác csak hónapokkal később mert szólni az intézmény tanárainak. Addig minden uzsonnáját oda kellett adnia az idősebb fiúnak.

A 17 éves fiú az egyik miskolci gyermekvédelmi otthon lakója volt. 2015 nyarán került az intézménybe egy akkor 13 éves gyerek, akit az idősebb srác gyorsan kipécézett magának. Egyik délután megfenyegette fiatalabb társát, ha nem adja neki az uzsonnáját, alaposan megveri. A gyerek annyira megijedt a fenyegetéstől, hogy ezt követően minden alkalommal odaadta szendvicsét a másik fiúnak.

Ezután pedig beindult a lavina, az idősebb fiú folyamatosan fenyegette és zsarolta a kisebbet, aki később már az ebédje második fogásáról is lemondott, csak ne bántsa a nagyobb fiú. A 13 éves gyerek annyira félt, hogy csak hónapokkal később szólt a nevelőknek, akik azonnal leállították a zsarolót.

A 17 éves persze nem hagyta annyiban, beváltotta ígéretét, mert a kisebbik panaszkodni mert. 16 éves társával a gyermekotthon épülete előtt megrugdosta a 13 éves fiút.

Az ügyészség a 17 éves fiatalkorúval szemben súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette, garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt, 16 éves társával szemben pedig garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A zsarolóval szemben fiatalkorúak börtönbüntetését, társa ellen pedig közmunka büntetését indítványozta.

Uzsonnáért zsarolt a 17 éves fiú
Uzsonnáért zsarolt a 17 éves fiú

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top