Aktuális

Mindenki szenved a fizetőssé tett P+R parkoló miatt

Lassan megszokott jelenség Budapesten, hogy az ingyenes, jól működő P+R parkolókat fizetőssé teszik, hogy a helyi lakosok ingyenesen tudják majd használni őket. De a helyi lakosok inkább a lakásuk előtt parkolnának, ahová most a P+R-t elhagyó ingázó autósok állnak.

Tavaly október elsejétől 175 forintot kell fizetni óránként Budapesten, a Pöttyös utcánál lévő 160 férőhelyes P+R parkolóban. A Ferencvárosi Önkormányzat szerint az ingyenes P+R parkolók túl jól működtek, ezért az azokat használó autósokat ki kell szorítani a kerületből.

Az eredmény az lett, hogy egész nap üresen áll az eddig zsúfolt parkoló, néhány ferencvárosi lakos parkol benne, igaz, nekik nem kell fizetniük érte. (Hasonló helyzetet alakítottak ki a Váci úton is, különös tekintettel az Árpád híd metrómegállónál lévő, felüljáró alatti parkolókra. Most parkolni vágyó lakók híján azok is üresek – a szerk.) Viszont az autók nem hagyták el Ferencvárost, hanem a nem fizetős részeken küzdenek tovább a parkolóhelyekért az ott lakókkal. Többeket Wekerle-telepre, illetve az Üllői út túloldalán levő kőbányai utcákba sikerült üldözni, ahol már valóban elfoglalják a helyiek elől a parkolókat – írja az Index.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top