Aktuális

Leharapta az ujját egy kutya a becsöngető nőnek

Két évre próbára bocsátott a bíróság azt az embert, akinek kutyája leharapta a házához becsöngető nő egyik ujját.

Lassan három éve már, hogy egy asszony becsöngetett egy somlóvásárhelyi házhoz, ám a csöngetéskor a házat őrző ebek egyike leharapta a nő egyik ujjának utolsó percét, amit nem tudtak megmenteni az orvosok. A másodfokon eljáró ajkai bíróság most hozott jogerős ítéletet, amiben a gazdát maradandó fogyatékosságot okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt találták bűnösnek, és két évre próbára bocsátották.

A vádirat szerint hiába volt kint a kerítésen a “Harapós kutya!” felirat, a csengő a ház falára volt felszerelve, amit csak a kerítésen átnyúlva lehetett megnyomni. Az asszony, mielőtt benyúlt a kerítésen, hogy megnyomja a csengőt, negyed órát állt a ház előtt, hangosan kiabált, hátha meghallják a háziak. Mivel senki nem jelentkezett, s úgy ítélte meg, hogy a kerítéstől 5-6 méterre eltávolodott kutyáktól már biztonságban van, ezért benyúlt a szűk résen, kezében a pénztárcával, s megnyomta a csengőt. Ekkor azonban az egyik kutya felugrott, s leharapta a nő a bal kezén a mutatóujjának végpercét.

A bíróságon a vádlott nem ismerte el a bűnösségét, a nőt hibáztatta, amiért benyúlt a résen, amit a négylábúi támadásnak véltek. A helyi postást is meghallgatták tanúként, aki elmondta, hogy ő a kerékpárcsengőjével szokott jelezni, vagy bekiabál a családnak, ha küldeményt hozott. Ő tisztában van azzal, hogy a csengőhöz nem érdemes nyúlni.

veol.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top